Klik op de foto om te vergroten.
Best apart dit gerecht. Zelf vond ik de hoeveelheid kokosmelk teveel, maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen.
In plaats van een pepertje, heb ik wat sweet chilisaus door de kokosmelk geroerd. Hou je niet van pikant, dit gewoon weglaten. Ik heb ook stukjes paprika en fijngesneden knoflook er overheen gestrooid.
Recept
« Terug naar recepten
Aubergine met kokosmelk (oven) uit de Cariben
PT60M
Aubergine met kokosmelk (oven) uit de Cariben
Een heerlijk aubergine met kokosmelk (oven) uit de cariben recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Culinaria De Cariben
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine met kokosmelk (oven) uit de Cariben te bereiden
Oven op 160 a 170 gr. C
De aubergines schillen en in plakken van ong. 0,5 cm snijden.
De uien fijnhakken.
De ovenschaal met behulp van het keukenkwastje invetten met de boter. Verdeel dan de helft van de aubergineplakken over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de helft van de uistukjes.
Herhaal dit met de rest van de aubergine en ui.
Strooi hierover de Spaanse peperstukjes en zout en peper naar smaak.
Giet de kokosmelk over het geheel en dek de schaal goed af met alufolie.
Schuif de schaal in de oven voor ong. 45 minuten.
Verwijder nu de folie en laat het gerecht in 5 a 10 minuten een bruin korstje krijgen.
De aubergines schillen en in plakken van ong. 0,5 cm snijden.
De uien fijnhakken.
De ovenschaal met behulp van het keukenkwastje invetten met de boter. Verdeel dan de helft van de aubergineplakken over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de helft van de uistukjes.
Herhaal dit met de rest van de aubergine en ui.
Strooi hierover de Spaanse peperstukjes en zout en peper naar smaak.
Giet de kokosmelk over het geheel en dek de schaal goed af met alufolie.
Schuif de schaal in de oven voor ong. 45 minuten.
Verwijder nu de folie en laat het gerecht in 5 a 10 minuten een bruin korstje krijgen.
Anna zegt: