Recept
« Terug naar recepten
Aubergineclafoutis met chorizo
PT65M
Aubergineclafoutis met chorizo
Een heerlijk aubergineclafoutis met chorizo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergineclafoutis met chorizo te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop de eieren los in een kom en voeg er, al kloppend, geleidelijk aan de bloem aan toe, daarna de slagroom. Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen mengsel.
3. Voeg de geraspte kaas toe, meng goed en kruid met peper en zout.
4. Spoel de aubergine en snij hem in blokjes. Fruit 15 minuten in een pan in olijfolie. Voeg er de plakjes chorizo aan toe en laat nog 5 minuten bakken. Giet af en roer door het eiermengsel.
5. Beboter een vorm en schenk het mengsel erin.
6. Zet 25 minuten in de oven. Laat afkoelen voor het opdienen.
2. Klop de eieren los in een kom en voeg er, al kloppend, geleidelijk aan de bloem aan toe, daarna de slagroom. Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen mengsel.
3. Voeg de geraspte kaas toe, meng goed en kruid met peper en zout.
4. Spoel de aubergine en snij hem in blokjes. Fruit 15 minuten in een pan in olijfolie. Voeg er de plakjes chorizo aan toe en laat nog 5 minuten bakken. Giet af en roer door het eiermengsel.
5. Beboter een vorm en schenk het mengsel erin.
6. Zet 25 minuten in de oven. Laat afkoelen voor het opdienen.
a.hoftijzer zegt: