Recept
« Terug naar recepten
Zomers Spaanse Omelet met Chorizo
PT25M
Zomers Spaanse Omelet met Chorizo
Een heerlijke smaakvolle omelet, met voldoende groente , zoals zoete
puntpaprika, ui en bosui, die je in circa 20 minuten op tafel zet. Ideaal op
een vrijdagavond .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomers Spaanse Omelet met Chorizo te bereiden
- Klop de eieren los met een klein scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
- Bak de plakjes chorizo in een hapjespan knapperig.
- Haal de chorizo uit de pan en laat op keukenpapier uit lekken.
- Verwijder het meeste vet en fruit de paprika, rode ui en bosui enkele minuten in het overgebleven vet.
- Voeg de chorizo toe . Roer alles om en voeg de geklopte eieren toe.
- Laat de omelet op een zacht vuurtje stollen. Strooi er de cheddar over en laat smelten.
- Werk de omelet af met wat gesnipperde bladpeterselie. Halveer de omelet en serveer op een sneetje stevig brood.
- Lekker met een komkommersalade met rode ui.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en snel. ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.