KookJij

Avocado-ijs

Een heerlijk avocado-ijs recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocado-ijs te bereiden

Halveer en ontpit de avocado's.
Schep het vruchtvlees eruit en pureer het met de citroen/limoensap en de suiker in de blender of keukenmachine.
Doe de koffieroom erbij en laat nog even draaien.
Schenk het mengsel in de plastic doos en laat het 3 - 4 uur invriezen (klop met een vork nog een paar keer stevig door).

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Doe de halve avocado schillen in de vriezer en vul ze met bolletjes avocado-ijs.
Serveer je kleine bolletjes, gebruik dan een meloenbolletjeslepel.
Drink een klein glaasje citroenjenever.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sensowier

sensowier zegt:
Dit lijkt me heerlijk, in Indonesie kregen we het in een groot glas en dan met chocolade gesmolten erover, doet me gelijk aan de tropen denken.
groetjes Carmen.