Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsalade met kip, paprika en mango-avocado salsa
PT30M
Maaltijdsalade met kip, paprika en mango-avocado salsa
Dit is een heerlijke en gezonde maaltijdsalade als je eens een keer geen tijd
of zin hebt om uren uitgebreid achter de pannen te staan. Een vitaminebom
waarna je niet na een uurtje alweer trek krijgt want deze maaltijdsalade vult
echt heel goed.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cafe Delites, beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsalade met kip, paprika en mango-avocado salsa te bereiden
- Meng de olijfolie, limoensap, gehakte koriander, geperste knoflook, honing, suiker, komijn en zout naar smaak door elkaar. Giet een derde gedeelte in een schaal en marineer hierin de kipfilets ten minste 15 minuten (maar nog liever 1 tot 1 uur) Bewaar de overgebleven dressing in de koelkast.
- Doe een beetje olie in een (grill)pan en grill hierin de gemarineerde kipfilets (ongeveer 5 minuten per kant) Als de kip gaar is haal je deze uit de pan, zet opzij en laat rusten.
- Doe nog een beetje olie in de pan en bak er snel de in stukken gesneden paprika in.
- Maak intussen de salsa: Schil en ontpit de mango en avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalot. Doe alles in een kom en voeg 2 eetlepels dressing toe. Schep alles door elkaar en zet opzij.
- Doe de sla in een grote kom en snij de kip in reepjes.
- Verdeel de kipreepjes, paprika en de salsa over de sla, schep er de dressing overheen en garneer met de overgebleven korianderblaadjes.
- Haal de pitjes en de zaadlijsten uit de peper, snij deze heel fijn en strooi deze over de salade.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
LET OP: De marinade en dressing is een en hetzelfde. Je gebruikt een derde deel voor de marinade, 2 eetlepels voor de salsa en de rest als dressing voor de salade.