KookJij

Heerlijk broodje paddenstoelen, avocado, gorgonzola en tomaten

Het originele recept staat in het boek "I love groenten" van Janneke Vreugdenhil. Zij gebruikte voor haar broodje portobella's. Op dat moment hier niet verkrijgbaar dus opgelost met kastanjechampignons. De portobellos in het recept van Janneke worden gegrild. Ik heb de kastanjechampignons gebakken in de koekenpan met wat olie. Zij noemt dit in haar boek "Portobellaburger met avocado, tomatenrelish en gorgonzola". Een aanrader.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: ngepast recept uit boek "I love groenten" Janneke Vreugdenhil
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijk broodje paddenstoelen, avocado, gorgonzola en tomaten te bereiden

  1. Tomatenrelish: Verhit 1 eetlepel olie in het kleine pannetje. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje met een snufje zout. Fruit de knoflook even mee. Voeg de tomaten, basterdsuiker en azijn toe. Breng aan de kook, zet daarna laag en laat de relish plm. 20 - 30 minuten sudderen tot een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met peper, zout, eventueel nog wat azijn of suiker.
  2. Avocadopuree: Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er uit. Prak het vruchtvlees grof. Voeg de citroensap en wat zout toe. (Als je dit al eerder doet, voeg dan - om het verkleuren van de avocadopuree tegen te
    gaan - de pit toe. Als die in de puree ligt verkleurt de puree niet!)
  3. Verhit de overige olie in de koekenpan. Bak de champignons hierin bruin.
  4. Snij de broodjes open. Beleg de onderste helft met slablaadjes, avocadopuree, champignons, gorgonzola en tomatenrelish.
  5. Leg het kapje erop en ........smullen maar !

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Mocht je over hebben van de tomatenrelish doe dit dan de volgende keer door je tomatensoep. Heb ik gedaan en het was super lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst