Recept
« Terug naar recepten
Ayam Pedis
PT80M
Ayam Pedis
Letterlijk vertaald: hete kip. Je kunt dit gerecht net zo heet maken als je wilt. Sambal Badjak is vrij mild, sambal oelek is al scherper en als je sambal gebruikt die gemaakt is van de tjabé rawit, dan praat je over echt scherp.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Pedis te bereiden
- Verhit de olie in de wadjan en braad de blokjes kip zodanig aan, dat ze aan alle kanten is verkleurd en begint te bruinen. Schep de kip dan met een schuimspaan uit de wadjan en zet die apart in een kom.
- In het achtergebleven vet de uien aanfruiten tot ze glazig worden en dan de gesnipperde knoflook er bij doen en eventjes omscheppen.
- Nu alle natte ingredienten er bij doen: ketjap, bouillon, ketchup en azijn.
- Roer goed door en breng tegen de kook aan.
- Dan de pindakaas er door, de sambal en de palmsuiker en weer goed door roeren.
- Vervolgens doen we de aangebraden blokjes kip er bij, werken alles goed om en zetten het vuur laag.
- Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen onder zo nu en dan doorroeren.
- Vlak voor het opdienen de taugé er door roeren.
- Opdienen met rijst, ketimun salade, atjar
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij warme thee serveren, koud bier of een niet al te droge witte wijn of rose.