Ik had schnitzels gekocht die eigenlijk veel te dik waren. Ik probeerde de schnitzels nog plat te kloppen maar ook dat werkte niet echt. Dan maar iets anders ervan maken. Was nog sneller klaar en smaakte goed.
Lekker met rijst en sperziebonen.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige gemarineerde schnitzelreepjes
PT10M
Pittige gemarineerde schnitzelreepjes
Een snel recept met een Oosters tintje. Snel en gemakkelijk (wel een uurtje marineren!). Schnitzels in reepjes gesneden in de marinade. Bakken en opdienen met lente-uitjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige gemarineerde schnitzelreepjes te bereiden
- Lente-uitjes schoonmaken en in dunne reepjes snijden,.
- Knoflook pellen en uitpersen.
- Marinade maken van sambal, ketjap, azijn, honing, knoflook en 1 eetlepel olie.
- Vlees in 1 cm dikke reepjes snijden en plm. 1 uur in de marinade leggen. Af en toe omscheppen.
- Vlees uitlekken in een zeef. Marinade opvangen. Vlees drogen met keukenpapier en in gedeelten in de overgebleven 3 eetlepels olie bruin bakken.
- Marinade toevoegen en vlees hierin in plm. 10 minuten gaar sudderen.
- Laatste 5 minuten de lente-uitjes toevoegen en even meesudderen.
- Vind je de saus te dun roer dat wat maizena los met klein beetje water en bindt hiermee de saus .