KookJij

Aziatische mosselen

Een heerlijk aziatische mosselen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: www.meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische mosselen te bereiden

Spoel de mosselen met koud water in een vergiet. Verwijder de mosselen, die nadat er tegenaan is getikt, nog openstaan. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verhit de olie in een wok. Voeg de mosselen met schaal toe en roerbak 2 minuten. Doe de lente-uitjes, de woksaus en het sap van de limoen erbij en roerbak zolang tot alle schelpen openstaan (totaaltijd ± 8 minuten). Voeg naar smaak zout (of nam pla) en peper toe.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

Naast Belgische of Italiaanse varianten van mosselen, hier een eenvoudig maar smaakvol Aziatisch alternatief.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nelleke

nelleke zegt:
Lekker weer een mosselrecept. Heb er wel eens een rode peper door gewokt en wat rode ui. Erg lekker en pittig. Ga er ook vissaus door proberen. Mmmmm.:)
whhendriks

whhendriks zegt:
Ben gek op mosselen, maar zo heb ik ze nog niet gegeten ga het vandaag nog maken lijkt mij erg lekker. Bedankt voor dit recept.
liske

liske zegt:
Flauw om met een 1 te waarderen, ik heb er meteen een 10 bovenop geknald. Weer eens wat anders dan de ouderwetse mosselen met prei en wortelen!