Recept
« Terug naar recepten
Aziatische mosselen
PT20M
Aziatische mosselen
Een heerlijk aziatische mosselen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische mosselen te bereiden
Spoel de mosselen met koud water in een vergiet. Verwijder de mosselen, die nadat er tegenaan is getikt, nog openstaan. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verhit de olie in een wok. Voeg de mosselen met schaal toe en roerbak 2 minuten. Doe de lente-uitjes, de woksaus en het sap van de limoen erbij en roerbak zolang tot alle schelpen openstaan (totaaltijd ± 8 minuten). Voeg naar smaak zout (of nam pla) en peper toe.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Naast Belgische of Italiaanse varianten van mosselen, hier een eenvoudig maar smaakvol Aziatisch alternatief.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
whhendriks zegt:
liske zegt:
nelleke zegt: