In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken.
Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin. ( dat minder dan 1% bevat)
Recept
« Terug naar recepten
Aziatische zalm en bimi uit de oven
PT30M
Aziatische zalm en bimi uit de oven
Het pikante noten korstje maakt de zalm heel bijzonder.
Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder voor een etentje.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
490 kCal energie
36 Gram eiwit
30 Gram vet
16 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
30 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
allerhanden albert hein
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische zalm en bimi uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200*C.
- Kook de bimi 2 minuten in een ruime pan water met zout.
- Laat uitlekken in een vergiet.
- Rasp de gember fijn.
- Meng de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.
- Verdeel de bimi met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal.
- Schenk de helft van de marinade erover.
- Dep de zalmfilet droog en leg op de bimi in de ovenschaal.
- Schenk de rest van de marinade over de zalm.
- Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. licht aan.
- Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca.15 minuten in het midden van de oven gaar.
- Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de bini erbij.
- Lekker met eiernoedels of mie
Tanja Hermens zegt:
Dit recept ga ik a.s. vrijdag uitproberen :-)