Recept
« Terug naar recepten
Babi ketjap
PT35M
Babi ketjap
Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept van E. de Vos 080412
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi ketjap te bereiden
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Verhit de olie en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren.
Schep de knoflook erdoor.
Voeg vervolgens de djahé, sambal, ketjap en 1 1/2 - 2 dl kokend water toe.
Roer alles goed door en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Verhit de olie en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren.
Schep de knoflook erdoor.
Voeg vervolgens de djahé, sambal, ketjap en 1 1/2 - 2 dl kokend water toe.
Roer alles goed door en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen.