Recept
« Terug naar recepten
Babi rica
PT80M
Babi rica
Een heerlijk babi rica recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indonesische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi rica te bereiden
Snijd het vlees in blokjes.Pel de sjalotjes,maak de lomboks en de rawits schoon en maal ze in de cobek of keukenmachine tot een pasta.Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes.Schil de gember dun.Snijd het bovenste deel van de sereh.Verhit de olie in een wok en fruit hierin de kruidenpasta.Doe de gember,de daun jeruk en de sereh erbij,Schep het vlees en de tomaatpartjes in het kruidenmengsel om en voeg de suiker en zout naar smaak toe.laat het vlees in 25 minuten gaar stoven.