Serveer het op voorverwarmde borden. Je hebt er verder eigenlijk geen garnering nodig, maar dat is ieders eigen smaak.
We hebben er wel een lekkere Merlot rose bij gedronken.
Recept
« Terug naar recepten
Jambalaya met kipfilet en chorizo
PT30M
Jambalaya met kipfilet en chorizo
Een variant op de echte Jambalaya, maar zeker zo lekker.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jambalaya met kipfilet en chorizo te bereiden
- Snijd de chorizo in blokjes, kipfilet in reepjes of blokjes.
- Maak de paprikaschoon, ui of sjalot, snijd deze in niet te kleine stukken.
- Sperziebonen schoon maken en in drieën breken of snijden.
- Bleekselderij draden eraf halen, (ik breek ze met de holle kant naar boven en dan kun je zo de draden eraf trekken).
- Olie verhitten (niet te heet) in de pan en de chorizo 2 minuten bakken, doe er de kipfilet bij en bak nog 3 minuten.
- Dan kun je de ui, paprika, bleekselderij en sperziebonen tovoegen en nog eens 5 minuten bakken, blijf wel steeds omscheppen zodat het niet aan gaat bakken.
- Doe er de kruiden bij, peper en zout nar smaak proef even of je het pittiger wilt of niet.
- Je kunt nu het blikje gepelde tomaat erbij doen met de rijst, roer even door en doe de deksel op de pan en laat alles nog 10 minuten stoven. Kijk of het droog genoeg anders iets langer laten staan.
Anna Koudys zegt: