Deze goulash geurt heerlijk en waarschijnlijk hoef je niemand aan tafel te
roepen, want ze komen gewoon op de heerlijke geur af. Slechts in 20
minuten zit dit stoofje in de pan , rest nog 2 1/2uur stoven.
Recept
« Terug naar recepten
Geurige Goulash met een beetje karwijzaad
PT150M
Geurige Goulash met een beetje karwijzaad
Wat een heerlijk stoofje! Helemaal toppie. Deze pluim geldt natuurlijk voor
Project Gezond, die dit recept beacht. Ik ben enkel een " namaakster :) "
En of dit gerecht echt Hongaars is wekt bij mij enige twijfel, maar dat doet
aan de smaak niets af.
Karwijzaad heb ik namelijk nog nooit gebruikt en dus ook niet in de
kruidenlade. Op internet zocht ik er een alternatief voor en dat bleek komijn
te zijn. ***
Bij het boodschappen doen gisteren kon ik toch de verleiding niet
weerstaan om bij de kruiden te snuffelen en jawel.... karwijzaad. En daar
heb ik beslist geen spijt van. Op internet las ik ook, dat karwijzaad veelal
gebruikt wordt in Arabische gerechten.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek TOP
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geurige Goulash met een beetje karwijzaad te bereiden
- Verwarm een scheutje olie in de pan en smoor de ui en knoflooksnippers even aan.
- Voeg het vlees , het karwijzaad en het paprikapoeder toe en bak het vlees snel rondom bruin.
- Giet een deel van de bouillon in de pan, roer, zet het vuur laag en het deksel op de pan.
- Laat dit op een zacht vuurtje 2 !/2 uur zachtjes stoven.
- Roer soms even en controleer of er nog voldoende vocht in de pan is. Voeg zo nodig nog wat van de achtergebleven bouillon toe.
- Voeg de laatste 30 minuten van de stooftijd de paprika en de tomaatstukjes toe. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Serveer de rijst op voorverwarmde borden met een schep goulash erop en smullen maar.