Recept
« Terug naar recepten
Baklava
PT60M
Baklava
Een heerlijk baklava recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
27
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baklava te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.
Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.
Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.
Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.
Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.
Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.
Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.
Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.
Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.
Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.
Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los.
Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20 bij 23 cm in met wat gesmolten boter.
Vermeng in een kom de amandelen, walnoten, kaneel en kruidnagelpoeder.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol dit uit tot acht lappen met de afmeting van de bakvorm.
Bestrijk de eerste en tweede lap met gesmolten boter en leg deze op elkaar in de bakvorm; leg hierop wat van het notenmengsel.
Bestrijk de derde lap met boter, leg het op de andere en bestrooi het ook met wat notenvulling.
Herhaal dit met de vierde, vijfde en zesde lap tot de notenvulling op is.
Bestrijk de zevende en achtste lap met boter en leg die er bovenop.
Snij de randen bij, snijd de bovenste lap met een mes ruitvormig (ruitjes van circa 4 bij 4 cm) in en bestrijk dit met water.
Zet het gebak in het midden van de oven en laat het in circa 30 minuten goudgeel bakken.
Bereid intussen de siroop door suiker, honing en 4 eetlepels water op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem te mengen tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog, breng het geheel al roerende aan de kook, zet het vuur weer middelhoog en laat het een paar minuten pruttelen.
Neem de baklava uit de oven, giet de siroop erover en laat het goed intrekken.
Als de baklava geheel is afgekoeld snijd je de ruitjes van elkaar los.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Van Verstegen die heeft de Piment,en kruidnagels kan je in bijna elke supermarkt kopen,bijvoorbeeld bij Bas vd heiden,super de boer,supermarkt hoogvliet,spar,en wie weet ook bij je groenteboer als hij kruiden verkoop.
Ook bij kruidenwinkeltjes verkopen ze de kruiden.
Succes;)
groetjes,Ayse:D
Linda zegt:
gr Lin
Nachtwacht zegt:
jaapb zegt:
Probeer het eens te maken met Filo Baklava (Filodeeg) ipv bladerdeeg:p
Albena zegt: