Recept
« Terug naar recepten
Balletjes op een spiesje
PT30M
Balletjes op een spiesje
Een heerlijk balletjes op een spiesje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes op een spiesje te bereiden
1. Snij de ui in stukken. Spoel en droog de kruiden. Snipper de knoflook. Doe alles in de keukenrobot en hak fijn.
2. Hou 2 eetlepels kruidenmix apart. Meng de rest door het gehakt, samen met het ei en het broodkruim.
3. Vorm er balletjes van en prik ze per drie op een spiesje. Bestrijk ze met olijfolie en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
4. Haal ze uit de oven en wentel ze door de apart gehouden kruiden. Laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven. Serveer met Griekse yoghurt, op smaak gebracht met verse kruiden.
2. Hou 2 eetlepels kruidenmix apart. Meng de rest door het gehakt, samen met het ei en het broodkruim.
3. Vorm er balletjes van en prik ze per drie op een spiesje. Bestrijk ze met olijfolie en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
4. Haal ze uit de oven en wentel ze door de apart gehouden kruiden. Laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven. Serveer met Griekse yoghurt, op smaak gebracht met verse kruiden.
Quickie zegt: