Recept
« Terug naar recepten
Bami loempia's
PT120M
Bami loempia's
Een heerlijk bami loempia's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami loempia's te bereiden
-De kipfilet in brede repen snijden.
-De Chinese roerbakgroenten roerbakken tot bijna gaar.
-De geklopte eieren erbij doen en even laten stollen, dan goed doorroeren.
-De ham erbij doen, samen met de mais, ketjap en cayennepeper, goed doorroeren.
-De mie erdoor roeren.
-Op ieder vel filodeeg een reep kip leggen en een flinke schep groentenmengsel.
-De buitenkanten naar binnen vouwen en voorzichtig oprollen tot een loempia.
-Met een beetje olie besmeren en afbakken in een voorverwarmde oven van 200C tot ze mooi goudbruin zijn.
-De Chinese roerbakgroenten roerbakken tot bijna gaar.
-De geklopte eieren erbij doen en even laten stollen, dan goed doorroeren.
-De ham erbij doen, samen met de mais, ketjap en cayennepeper, goed doorroeren.
-De mie erdoor roeren.
-Op ieder vel filodeeg een reep kip leggen en een flinke schep groentenmengsel.
-De buitenkanten naar binnen vouwen en voorzichtig oprollen tot een loempia.
-Met een beetje olie besmeren en afbakken in een voorverwarmde oven van 200C tot ze mooi goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Als je ze krokanter wilt dan neem je een vel filodeeg, smeer daar een beetje olie op en leg er nog een vel op, volg dan verder de bereiding.