KookJij

Kleine pittige loempiaatjes uit de oven

De loempiaatjes worden gemaakt van filodeeg en gevuld met roerbakgroenten en naar keuze krabsticks of gerookte kipfilet.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine pittige loempiaatjes uit de oven te bereiden

  1. Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes.
  3. Snij de krabsticks of de gerookte kipfilet in kleine stukjes.
  4. Pel en snipper de knoflook.
  5. Snij de roerbakgroenten wat kleiner.
  6. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champingnons en knoflook 2 minuten.
  7. Doe de roerbakgroenten erbij en bak deze 3 minuten al roerend mee. Maak op smaak met peper, zout, sambal, ketjap en kerriepoeder.
  8. Haal de pan van het vuur. Roer de krabsticks of de gerookte kipfilet erdoor. Laat afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  10. Snij de vellen filodeeg doormidden. Bestrijk de vellen met olie en leg op elk vel een deel van de groenten.
  11. Rol het filodeeg met de groenten een klein stukje op. Vouw de beide zijden naar binnen en rol het filodeeg verder op tot een loempiaatje ontstaat.
  12. Leg de loempiaatjes met de opening naar beneden op een bakblik bekleed met bakpapier .
  13. Bak ze plm. 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden boven-en onder-warmte.








Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Omdat deze loempiaatjes niet gefrituurd worden zijn ze veel minder vet.
Voor vegetariers laat je de krabstocks of kip weg. Ook dan smaken ze erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst