Recept
« Terug naar recepten
Banaan-speculaas cake
PT60M
Banaan-speculaas cake
Een heerlijk banaan-speculaas cake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Megan's Cookin'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaan-speculaas cake te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een 20x20 cm bakvorm in.
- Prak de bananen met een vork in een kom. Voeg de eieren en vanille toe en meng door elkaar. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder, kaneel en suiker erboven en roer erdoor.
- Voeg ongeveer 130 gram van de speculaasjes toe en roer kort door het beslag.
- Doe het beslag over in de bakvorm en zet even opzij.
- Meng in een andere (kleine) kom de suiker en kaneel voor de topping. Verdeel dit over het beslag in de bakvorm en strooi daarna de overgebleven speculaasjes erover.
- Bak de cake in ± 35-40 minuten gaar, of totdat een breinaald er schoon uitkomt.
- Laat tenminste 15 minuten afkoelen op een taartrooster voor je de cake uit de bakvorm haalt.
- Vet een 20x20 cm bakvorm in.
- Prak de bananen met een vork in een kom. Voeg de eieren en vanille toe en meng door elkaar. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder, kaneel en suiker erboven en roer erdoor.
- Voeg ongeveer 130 gram van de speculaasjes toe en roer kort door het beslag.
- Doe het beslag over in de bakvorm en zet even opzij.
- Meng in een andere (kleine) kom de suiker en kaneel voor de topping. Verdeel dit over het beslag in de bakvorm en strooi daarna de overgebleven speculaasjes erover.
- Bak de cake in ± 35-40 minuten gaar, of totdat een breinaald er schoon uitkomt.
- Laat tenminste 15 minuten afkoelen op een taartrooster voor je de cake uit de bakvorm haalt.
Tess zegt: