KookJij

Bananencake met pecannoten

Een heerlijk bananencake met pecannoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananencake met pecannoten te bereiden

Oven voorverwarmen op 160 °C of gasovenstand 2. 1 Banaan pureren. Pecannoten grof hakken. Cakebeslag van cakemix, boter, eieren en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Gepureerde banaan en 60 g pecannoten door beslag roeren. Andere banaan in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Cakevorm invetten. Helft van cakebeslag in vorm doen. Banaanplakjes erover verdelen. Rest van cakebeslag toevoegen. Cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Cake laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen. Cake in dikke plakken snijden. Cake serveren met slagroom en bestrooien met rest van pecannoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leonie

Leonie zegt:
Mis ik hier de suiker? Of wordt het zoet genoeg van de banaan? Anders raad ik toch aan in het cakebeslag de suiker te doen volgens gebruiksaanwijzing verpakking :)