Banaan kan het beste solitair worden gegeten. Dus is als voorgerecht of spoom een geschikte intro.
Zelf ben ik helemaal niet voor nagerechten aangezien het de hoofdmaaltijd om zeep helpt maar als voorgerecht voor mij uitstekend.
Recept
« Terug naar recepten
Bananenijs II
PT10M
Bananenijs II
Een heerlijk bananenijs ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henryk dorski
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendinnetje had het ergens gelezen dus het is niet van mij
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenijs II te bereiden
Haal enkele overrijpe bananen uit de vriezer. Deze zijn daar eerder terecht gekomen omdat ze te rijp werden en er geen bestemming voor was. Dus : hup, de vriezer in.
Als er ineens een voor- of nagerecht nodig is haal je de bananen uit de vriezer. Je houdt de bananen even onder heet water zodat de schil loslaat en dan crunchen in de blender en klaar is kees.......
Je kunt er ingevroren vanille-ijs bij doen maar dit kan de spijsvertering verstoren.
Fantasie is belangrijk. Heb je toevallig wat lekkere jam in de buurt dan kan dat er over. Zelfs zout! Aparte smaaksensatie.
Als er ineens een voor- of nagerecht nodig is haal je de bananen uit de vriezer. Je houdt de bananen even onder heet water zodat de schil loslaat en dan crunchen in de blender en klaar is kees.......
Je kunt er ingevroren vanille-ijs bij doen maar dit kan de spijsvertering verstoren.
Fantasie is belangrijk. Heb je toevallig wat lekkere jam in de buurt dan kan dat er over. Zelfs zout! Aparte smaaksensatie.
jiangyi zegt: