Recept
« Terug naar receptenBananenroomijs met ananas
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Nagerechten - Koud
Bereiding
Hoe Bananenroomijs met ananas te bereiden
Pureer de bananen met suiker en citroensap en rasp in een keukenmachine of blender. Voeg er eventueel wat amaretto aan toe.
Klop slagroom half op zodat hij stijf is maar nog wel van de garde valt. Roer de slagroom er langzaam door.
Schep het mengsel over in een diepvriesbestendige bak en laat het opstijven in de diepvries totdat het een stevige massa vormt. Dit duurt circa 6 uur. Klop er regelmatig met een vork door om de zich ontwikkelende ijskristalen te breken.
Laat het roomijs voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen.
Smelt wat boter in een koekenpan. Bestrooi de ananasringen met rietsuiker en bak ze aan de beide kanten lichtbruin. Blus af met sinaasappelsap.
Maak het bord op: leg drie ananasringen op het bod te samen met een bolletje ijs. De overgebleven saus waarin de ananas is aangebakken, schenk je hierover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nicolette zegt:
Veel plezier met ijsmaken:) Groetjes, Nicolette
cindy zegt:
het is wel erg zoet.
Ik had al 25 gr.minder suiker gedaan,maar toch overheerst de suiker de smaak van de banaan.
Ik ga hem nog eens maken maar dan met de helft van de suiker.
Misschien is hij dan beter.
Gr. Cindy;)
Cindy zegt:
Ik ga het proberen maken.
Ik heb namelijk speciaal voor mijn zoon vorig jaar een ijsmachine gekocht.
Gr. Cindy;)
Anja zegt:
Maar ..... waarom Van Gilse rietsuiker en Dole ananas?? Fair Trade heeft zowel rietsuiker als ananas in het assortiment. Als je dan toch een duurzaam recept wilt maken is het pas echt eerlijk als je ook alle ingrediënten zoveel mogelijk fair koopt.