Recept
« Terug naar recepten
Banketstaaf
PT60M
Banketstaaf
Een heerlijk banketstaaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banketstaaf te bereiden
1).Verdeel de amandelspijs in 2 gelijke hoeveelheden en draai hiervan twee worsten van 30cm lang.
2).Verdeel de bladerdeeg in 2 porties en rol hiervan 2 lappen van 35 bij 10 cm.
3).Leg op ieder lap een spijsworst en wikkel die in en druk de rol goed dicht.
4(.Versier evt. met de geconfijte vruchtjes
5).Smeer dan de staaf in met het geklutste ei en schuif het geheel op een bakblik in de oven gedurende 40 minuten.
NB: Voor een kerstkrans maken we een cirkel van de gevulde stukken bladerdeeg. enz.enz.
2).Verdeel de bladerdeeg in 2 porties en rol hiervan 2 lappen van 35 bij 10 cm.
3).Leg op ieder lap een spijsworst en wikkel die in en druk de rol goed dicht.
4(.Versier evt. met de geconfijte vruchtjes
5).Smeer dan de staaf in met het geklutste ei en schuif het geheel op een bakblik in de oven gedurende 40 minuten.
NB: Voor een kerstkrans maken we een cirkel van de gevulde stukken bladerdeeg. enz.enz.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A. van der Hoeden
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik denk dat het bladerdeeg niet goed plakte.
Wanneer je de spijs inpakt, moet je er wel voor zorgen dat het pakketje bladerdeeg met spijs echt goed dicht is geplakt. (Bv met eiwit en dan goed op elkaar drukken).
Arie van den Berg zegt:
Is de amandelspijs dan te dun of plakt het bladerdeeg niet goed aan elkaar?
Jan A van der Hoeden zegt:
Als je even kijkt onder de rubriek "Benodigdheden" , zul je tot je verrassing zien dat er een oventemperatuur wordt geadviseerd van 175°C.
Succes.
Jan A.
jack zegt:
Zalig Kerstfeest 2014
deuxchapeaux zegt:
Voor de smaak aan de binnenkant meebakken en voor de garnering aan de buitenkant minder lang meebakken, anders droogt het uit en verbrandt het. Aan de buitenkant pas op het laatst er mee garneren en dan bv insmeren met een beetje abrikozenjam om het mooi te laten glimmen.
Jan A.
lekkerbekske zegt:
banketbakker opa-henny zegt:
Als jij het recept goed leest zie je dat Jan aangeeft van 300 gr bladerdeeg en dat in twee porties verdeeld, dus het antwoord op jou vraag is 150 gr bladerdeeg per staaf met 200 gr spijs er in. in Zelf zou ik de spijs aanmaken met een eigeel en 15 gr citroenrasp door doen op beide staven met de kerst kun je er 20 amarene kersen per staaf in doen en dan 50 gr spijs minder per staaf.
lekkerbekske zegt:
Wanneer worden de geconfijte kersen aangebracht? Voor of na het bakken? En wat is het gewicht van het bladerdeeg ongeveer per banketstaaf?
Anna Koudys zegt:
Op jouw verzoek heb ik inmiddels de Joodse keuken toegevoegd.
Vriendelijke groet,
Anna.