Wij aten er deze frisse komkommersalade bij:
https://www.kookjij.nl/recepten/mexicaanse-komkommersalade-met-mango-en-rode-peper
Gebruik de bouillon (of jus) die overblijft voor van vanalles; voor soep of bijvoorbeeld om aardappeltjes in te koken
Recept
« Terug naar recepten
Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven
PT180M
Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven
Barbacoa is Mexicaans voor barbecue, maar ook de benaming van een
traditioneel stoofgerecht van rundvlees. Het gaart langzaam in een pikante
bouillon en wordt 'geplukt' in draadjes opgediend net als bij pulled pork.
Pulled Beef zou je het dus ook kunnen noemen.
Het lijkt veel werk maar als de pan eenmaal in de oven staat heb je er
eigenlijk geen omkijken meer naar.
Heerlijk op een tortilla (oftewel taco zoals de Mexicanen zelf zeggen) met
een lekkere frisse salade en
natuurlijk guacamole Niet alleen op een tortilla maar bij
een stamppot of frietjes kan het ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Yvette van Boven (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de ui, knoflook, rode peper en koriander fijn en meng het met de geplette kruidnagels, limoensap, rode wijnazijn, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder (je kunt ook de ingrediënten grof in de keukenmachine malen).
- Doe het mengsel in een zware stoofpan. Leg de riblappen op de het kruidenmengsel in de pan. Giet er zoveel bouillon op tot het vlees net onderstaat. Verdeel de laurier erop en sluit het deksel.
- Zet de pan ongeveer vijf uur in de oven tot het vlees makkelijk uit elkaar valt in grove 'draden'.
- Haal het vlees uit de bouillon en trek het op een snijplank met twee vorken (of met schone handen) uit elkaar, net zoals bij pulled pork. Dien het op in een schaal met wat bouillon uit de pan erover gegoten, zodat het lekker sappig is.