Recept
« Terug naar recepten
Barbecuebroodjes
PT180M
Barbecuebroodjes
Een heerlijk barbecuebroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barbecuebroodjes te bereiden
Melk met de suiker´s in de beslagkom schenken.
Gist er in oplossen.
Bloem boven de beslagkom zeven.
De gistoplossing door de bloem kneden.
Olie toevoegen.
10 minuten blijven kneden.
Zout toevoegen.
1 minuten blijven kneden.
Kneed de gebakken ui, 50 g geraspte kaas, tijm, laurier en paprikapoeder door het deeg.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 10 stukjes.
Bol de deegstukjes en maak ze langwerpig.
Bestrijk ze met wat olie.
Verdeel de rest van de kaas er over.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een bakplaat in.
Laat 45 minuten narijzen op de bakplaat.
Bak de barbecuebroodjes ongeveer 20 minuten.
Gist er in oplossen.
Bloem boven de beslagkom zeven.
De gistoplossing door de bloem kneden.
Olie toevoegen.
10 minuten blijven kneden.
Zout toevoegen.
1 minuten blijven kneden.
Kneed de gebakken ui, 50 g geraspte kaas, tijm, laurier en paprikapoeder door het deeg.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 10 stukjes.
Bol de deegstukjes en maak ze langwerpig.
Bestrijk ze met wat olie.
Verdeel de rest van de kaas er over.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een bakplaat in.
Laat 45 minuten narijzen op de bakplaat.
Bak de barbecuebroodjes ongeveer 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Heerlijke broodjes bij de bbq dat heb je niet zo vaak, laat je gasten extra smullen van deze broodjes ipv gesneden stokbrood erbij.
derbyke zegt: