Recept
« Terug naar recepten
Indonesische omelet met ketjapsaus
PT15M
Indonesische omelet met ketjapsaus
Een luchtige vegetarische Indonesisch gekruide omelet met ketjapsaus en lente-uitjes
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische omelet met ketjapsaus te bereiden
- Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met het water, peper, zout, ketoembar, djahé en sambal los
met een vork. of eeen garde. Klop tot alles goed gemengd is. - Verhit de olie in de koekenpan. Zet de warmtebron hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan.
- Laat 5 seconden stollen. Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen. Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag.
- Bak de omelet maar aan één kant, wel zolang dat de omelet wel gaar wordt.
- Haal de omelet uit de pan en rol hem op. Snij de opgerolde omelet in
schuine stukken van plm. 3 tot 4 cm. - VKETJAPSAUS: Verhit de 2e eetlepel olie en bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Voeg de ketjap en het citroensap hieraan toe en roer alles goed door. Giet de ketjapsaus over de stukken omelet.
- Garneer met de gehakte lente-uitjes.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze omelet doet het goed op een rijsttafel. Lekker als lunch of als vegetarisch hoofdgerecht met rijst en een Oosterse salade.