KookJij

Bavarois van fijne vruchten en advocaat

Een heerlijk bavarois van fijne vruchten en advocaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: xquis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois van fijne vruchten en advocaat te bereiden

De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.

Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.

De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Addie, Met dit recept moet je de eidooiers niet au bain marie verwarmen maar gewoon loskloppen met de suiker. Veel succes ermee. Marijke
addie

addie zegt:
Lijkt me een heel erg lekker recept. Wil het graag proberen maar kunnen de eidooiers ook au bain marie geklopt worden?
B.v.d. voor alle lekkere recepten