Recept
« Terug naar recepten
Bavarois van passievruchten op amandelbiscuit
PT80M
Bavarois van passievruchten op amandelbiscuit
Een heerlijk bavarois van passievruchten op amandelbiscuit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavarois van passievruchten op amandelbiscuit te bereiden
Het eiwit in de Kitchen-Aid met de garde opkloppen. Suiker toevoegen als het eiwit een beetje stijf wordt. Doorkloppen tot het eiwit goed stijf is.
De amandelpoeder en de bloem door het eiwit spatelen.
De massa op een bakmat uitsmeren zodat je er later 14 rondjes uit kunt steken. Misschien moet je het in 2 beurten doen. Het biscuitdeeg met een spatel gladstrijken zodat het overal even dik is.
20 min bakken op 170 graden. Het biscuit moet lichtbruin zijn.
steek er 14 rondjes uit.
Zet de gelatine in de week.
Water en suiker voor de suikerstroop koken tot 120 graden. Gebruik de digitale temperatuurmeter. Tot 100 graden gaat snel daarna gaat het langzaam. Goed opletten dus. De stroop moet helder blijven en mag niet boven de 120 graden uitkomen.
Eiwit en suiker het zelfde opkloppen zoals boven beschreven. Hier het 120 graden warme suikerstroopje al kloppend aan toevoegen in een dun straaltje. Laat de machine doorkloppen tot de massa afgekoeld is.
Los de uitgeknepen gelatine in een beetje kokend water op en dit toevoegen aan het koud geklopte eiwitmengsel. Goed mengen.
Voeg de coulis toe.
Klop de room halfstijf en voeg toe. Mengen.
Bekleed de ringen met een plastic randje en leg de amandelbiscuit op de bodem, schep de passievruchtenbavarois daar boven op en strijk glad. Zet in de koeling.
Breng de passievruchtencoulis voor de garnering aan de kook, voeg suiker naar smaak toe en breng op dikte met allesbinder.
Presentatie:
Verwijder de metalen ring en plaats de bavarois op een koud bordje.
Druppel wat coulis met behulp van een spuitzak op het midden van het taartje zodat een spiegel ontstaat.
Garneer met een rode bessen trosje en enkele blauwe bessen en frambozen.
De amandelpoeder en de bloem door het eiwit spatelen.
De massa op een bakmat uitsmeren zodat je er later 14 rondjes uit kunt steken. Misschien moet je het in 2 beurten doen. Het biscuitdeeg met een spatel gladstrijken zodat het overal even dik is.
20 min bakken op 170 graden. Het biscuit moet lichtbruin zijn.
steek er 14 rondjes uit.
Zet de gelatine in de week.
Water en suiker voor de suikerstroop koken tot 120 graden. Gebruik de digitale temperatuurmeter. Tot 100 graden gaat snel daarna gaat het langzaam. Goed opletten dus. De stroop moet helder blijven en mag niet boven de 120 graden uitkomen.
Eiwit en suiker het zelfde opkloppen zoals boven beschreven. Hier het 120 graden warme suikerstroopje al kloppend aan toevoegen in een dun straaltje. Laat de machine doorkloppen tot de massa afgekoeld is.
Los de uitgeknepen gelatine in een beetje kokend water op en dit toevoegen aan het koud geklopte eiwitmengsel. Goed mengen.
Voeg de coulis toe.
Klop de room halfstijf en voeg toe. Mengen.
Bekleed de ringen met een plastic randje en leg de amandelbiscuit op de bodem, schep de passievruchtenbavarois daar boven op en strijk glad. Zet in de koeling.
Breng de passievruchtencoulis voor de garnering aan de kook, voeg suiker naar smaak toe en breng op dikte met allesbinder.
Presentatie:
Verwijder de metalen ring en plaats de bavarois op een koud bordje.
Druppel wat coulis met behulp van een spuitzak op het midden van het taartje zodat een spiegel ontstaat.
Garneer met een rode bessen trosje en enkele blauwe bessen en frambozen.
marleen zegt: