Als je stoer wilt zijn drink je er een caipirinha bij (50 cc cachaça + 2 theel. rietsuiker + 15 cc limoensap + aanvullen met ijs),
anders een glas jonge rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Bavette op Braziliaanse Wijze
PT760M
Bavette op Braziliaanse Wijze
Cachaça wordt gemaakt van vers uitgeperst suikerriet, dat vervolgens wordt gedestilleerd = witte Braziliaanse rum. Het smaakt anders dan de rum die wij gewend zijn te drinken. Die wordt namelijk niet alleen gemaakt van vers geperst suikerriet, maar ook van suikerstroop en melasse.
In dit gerecht is de Braziliaanse peper vervangen door de sambal Badjak. Verder val ik op de grote hoeveelheid limoensap in de marinade, ook een typisch Braziliaans trekje.,
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
760 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavette op Braziliaanse Wijze te bereiden
- Fruit in een lepeltje olijf olie de ui, knoflook, djinten, peper en zout aan tot de ui glazig ziet.
- Blus met het limoensap en de cachça en laat afkoelen.
- Doe dan de rest van de ingredienten er door en roer goed om, alvorens het in de afsluitbare plastic zak te doen. Het vlees gaat er bij en vervolgens wordt de zak gesloten met achterlaten van zo min mogelijk lucht. De zak met vlees in marinade gaat dan voor minstens 12 uur in de koelkast.
- Vlak voor het opdienen wordt het vlees uit de zak gehaald, droog gedept en 2 x 3 minuten onder de heetste grillstand in de oven aan beide kanten gegaard. Doe eerst 2x 2 minuten en zonodig nog eens 2 x 1 minuut voor elke zijde. Het vlees niet aansnijden alvorens het minimaal 10 minuten rust gegeven te hebben onde een vel alu-folie..
- Ondertussen wordt de alcohol uit de marinade weg verhit.
- Verdeel het vlees en geef er de iets ingekookte marinade bij.
- Serveer er rijst bij en een tomaten-komkommer salade.