Dit hebben wij vandaag bij mijn zwager gegeten en het was heeeeeeerlijk! De kip had hij voorgerookt in een rookoventje en daarna afgebraden in de oven. De rooksmaak doet het heel goed in dit recept! Maar ja, niet iedereen heeft een rookoven;-)
Samen met witte rijst en gebakken banaan een heerlijke combinatie!
Tip: zet er wat schaaltjes bij met bijvoorbeeld: (zelfgemaakte) atjar, komkommer in het zuur, gebakken uitjes enz.
Recept
« Terug naar recepten
BB met R op zijn Surinaams
PT50M
BB met R op zijn Surinaams
Samen met witte rijst en gebakken banaan een heerlijke combinatie!
Tip: zet er wat schaaltjes bij met bijvoorbeeld: (zelfgemaakte) atjar, komkommer in het zuur, gebakken uitjes enz.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Surinaams famielid
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe BB met R op zijn Surinaams te bereiden
Bak de knakworst samen met de helft van de ui en ruim bestrooid met peper even aan in de hete bakboter.
Bak de andere helft van de ui samen met de knoflook glazig aan.
Prak ongeveer een kwart van de bruine bonen. (voor een gebonden saus)
Voeg dan alles samen (inclusief vocht van de bonen) en laat op heel klein vuurtje ongeveer 30 minuten trouwen. (De tomaten mogen iets korter mee pruttelen)
Let op! De Madame Jeanette liever heel laten, anders kan het behoorlijk pittig uitvallen.
Eventueel nog wat water toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. Naar inzicht.
Bak de andere helft van de ui samen met de knoflook glazig aan.
Prak ongeveer een kwart van de bruine bonen. (voor een gebonden saus)
Voeg dan alles samen (inclusief vocht van de bonen) en laat op heel klein vuurtje ongeveer 30 minuten trouwen. (De tomaten mogen iets korter mee pruttelen)
Let op! De Madame Jeanette liever heel laten, anders kan het behoorlijk pittig uitvallen.
Eventueel nog wat water toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. Naar inzicht.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna zegt:
ksegers zegt:
ksegers zegt:
Anna zegt:
Dat toetje ga ik ook snel eens maken, een voortreffelijke combi!:D:D
Fijn weekend!
Groetjes,
Anna.:D
bametz-saffrie zegt:
Antilliaanse en de Surinaamse versie. De Indonesische versie slaat óók aan en de gebakken bananen serveer ik als toetje met een bolletje bananen- en/of vanilleijs:D
Hilde Dumont zegt: