Recept
« Terug naar recepten
Bbq: Spiezen met gehaktballetjes en rode puntpaprika
PT30M
Bbq: Spiezen met gehaktballetjes en rode puntpaprika
Een veilige en snelle manier van bbq-en is met deze voorgegaarde gehakballetjes (gekruid met Ras el Hanout). Omdat de gehaktballetjes met het bbq-en nog maar een korte bereidingstijd hebben is het lekker om puntpaprika te gebruiken want deze is heel snel klaar.
Als je ‘s morgens (of ’s middags) eventjes de gehaktballetjes bakt en de spiezen alvast maakt ben je ‘s avonds in een mum van tijd aan het bbq-en en aan het eten.
TIP: Maak tegelijkertijd een salade dan kan die ook nog een aantal uurtjes in de koelkast staan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bbq: Spiezen met gehaktballetjes en rode puntpaprika te bereiden
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Ras el Hanout en de geperst knoflook en draai balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Braad de gehaktballetjes aan in een beetje braadboter en bak ze ongeveer 10 minuten.
- Snij de puntpaprikas in stukken.
- Als de balletjes afgekoeld zijn maak je spiezen van de balletjes en de paprika stukken.
- Bbq ze ongeveer 10 minuten totdat de paprikas mooi gegrild zijn.