Je hoeft geen dure whiskey te gebruiken in dit recept. Bij Gall en Gall koop
je van die kleine flesjes . Deze zijn uitermate geschikt om bij het koken te
gebruiken.
Gebruik geen zout, peper en zeker geen vetstof in dit recept. Bak de
balletjes in een anti aanbak pan.
Recept
« Terug naar recepten
Bacon Whiskey Gehaktballetjes
PT50M
Bacon Whiskey Gehaktballetjes
Enkele jaren geleden zag ik haar filmpje en tijdens het kijken ..... was het watertanden
geblazen. Deze balletjes MOET ik gewoon maken voor de jaarwisseling ..
ze lijken me zááálig.Tja en aangezien we dit jaar de jaarwisseling bij onze
beste vrienden vieren, maak ik ze maandagochtend a.s maar op voorhand
en neem ze als verrassing mee. Kou of warm erg lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Wereldkeuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bacon Whiskey Gehaktballetjes te bereiden
- Doe de spekblokjes samen met de ui en knoflook in de kom van een foodprocessor of hakmolentje.
- Maal het geheel tot fijn gehakt.
- Doe het rundergehakt in een kom en voeg hier het ei, paneermeel, verse peterselie, gerookt paprikapoeder en cayennepeper aan toe. Doe ook het spekgehakt in de kom.
- Kneed met je handen alle ingrediënten goed door elkaar en vorm kleine balletjes van het gehakt.
- Roer voor de barbecuesaus alle ingrediënten door elkaar.
- Verhit een droge Koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Schenk de barbecuesaus in de pan zodra de balletjes bruin zijn en schud de pan even goed zodat de saus verdeeld wordt over alle gehaktballetjes.
- Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in de barbecuesaus in 20 minuten gaar. Serveer de balletjes warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.