Dit heb ik op TV gezien bij Nigella Lawson, en is een origineel Zuid Amerikaans recept.
Ik ben uitgegaan van een beenham van 750 gr.
Heb resultaat was erg geslaagd en smakelijk.
Heb de helft in dunne plakjes gesneden en ingevroren.
Recept
« Terug naar recepten
Beenham bereid in Cola.
PT120M
Beenham bereid in Cola.
Een heerlijk beenham bereid in cola. recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Zuid Amerikaans recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenham bereid in Cola. te bereiden
Kook de ham gaar in ruim Cola Regular ( beslist geen light)
Gedurende 1 uur/ kg, komt hij direkt uit de koelkast 10 min meer rekeken.
Daarna de ham uitnemen en eventueel vet aan de buitenkant wegsnijden, dit vet in de kookjus leggen.
Jus laten 'simmeren' (langzaam koken)
De ham laten afkoelen en regelmatig fors inkruisen met een mes en in elk kruis een kruidnagel steken.
De ham bedekken met bruine zoete stroop,
Hier over heen een laagje mosterdpoeder strooien en dit weer bedekken met bruine basterdsuiker. Glazeersel wat aankloppen.
Oven voorverwarmen op 175 grdC en in een ovenschaal de ham braden, tot het glazeersel bruin is en 'bubbelt" dit duurt 30-40 min.
Goed in de gaten houden, het mag niet verbranden.
Samen opdienen samen met de jus..
Gedurende 1 uur/ kg, komt hij direkt uit de koelkast 10 min meer rekeken.
Daarna de ham uitnemen en eventueel vet aan de buitenkant wegsnijden, dit vet in de kookjus leggen.
Jus laten 'simmeren' (langzaam koken)
De ham laten afkoelen en regelmatig fors inkruisen met een mes en in elk kruis een kruidnagel steken.
De ham bedekken met bruine zoete stroop,
Hier over heen een laagje mosterdpoeder strooien en dit weer bedekken met bruine basterdsuiker. Glazeersel wat aankloppen.
Oven voorverwarmen op 175 grdC en in een ovenschaal de ham braden, tot het glazeersel bruin is en 'bubbelt" dit duurt 30-40 min.
Goed in de gaten houden, het mag niet verbranden.
Samen opdienen samen met de jus..
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nicole zegt:
hns zegt:
het zoete zit toch al in de cola en in de zoete stroop.
Ik heb er een geweldige ervaring mee. grt :):)
paulus zegt:
hns zegt:
hns zegt:
Als je het recept bereid heb wil ik het graag weten en hoe je man het vond. gr :):)Hans
slaatje zegt:
Groetjes Gerda
:):p
hns zegt:
Ik heb eens een keer kalkoen (een hele oude) met chocola en hete pepers bereid. Russchisch recept, erg lekker, smaken komen samen. grt Hans:):)
hns zegt:
Smoren afhankelijk vd de grootte, kan wel eens meer dan 45 min zijn, uitlopend tot ruim 2 uur. grten Hans:):)
Yvonne zegt:
Ik ben echt zeer benieuwd naar de ervaringen van de anderen...
Groetjes Yvonne
Dorry zegt:
Gr, Dorry
hns zegt:
Bijv als ze een kalkoen gaart, kookt ze hem eerst met allerlei kruiden (rozemarijn, tijm, laurier, peper etc) gaar in water. Gaat hem dan pas vullen en bereidt hem in de oven.
(minder droog)
Ook eend wordt soms zo bereid, hoewel die minder droog is.
hns zegt:
Wel een stukje overhouden svp. mvgrt Hans de vos:):)