Recept
« Terug naar recepten
Berliner kaassoufflé
PT45M
Berliner kaassoufflé
Een heerlijk berliner kaassoufflé recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berliner kaassoufflé te bereiden
Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.