Recept
« Terug naar recepten
Beursjes met kaas
PT40M
Beursjes met kaas
Een heerlijk beursjes met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beursjes met kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verbrokkel de gorgonzola en vermeng het met de room. Breng op smaak met peper.
Schil de peer, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en vermeng met de kaasroom.
Snij uit het brickdeeg rondjes van ca. 12 cm. Lepel in het midden wat van het mengsel en bind met een spriet bieslook dicht tot een beursje.
Bestrijk de beursjes met gesmolten boter en zet ze 15 minuten in de oven.
Verbrokkel de gorgonzola en vermeng het met de room. Breng op smaak met peper.
Schil de peer, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en vermeng met de kaasroom.
Snij uit het brickdeeg rondjes van ca. 12 cm. Lepel in het midden wat van het mengsel en bind met een spriet bieslook dicht tot een beursje.
Bestrijk de beursjes met gesmolten boter en zet ze 15 minuten in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Een plak brickdeeg lijkt op een flinterdunne pannenkoek en ze zijn verpakt per 10 stuks in een plasticverpakking. Tussen elk plakje deeg zit een vel papier om de plakken los van mekaar te houden. De vellen hebben een doormeter van ongeveer 25 centimeter .
Het deeg zelf is reeds gebakken, zeer taai en laat zich niet gemakkelijk bewerken. Het wordt bij ons gebruikt om producten te verpakken in beursjes enz.. In de Marokkaanse keuken gebruikt men brickdeeg om er pastilla of briouats van te maken.
Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geinformeerd;) Groetjes, Erwin. Kookjij
Deurwaerder edith zegt: