Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje op een bedje van spinazie met aardappelgratin
PT70M
Dagschotel: varkenshaasje op een bedje van spinazie met aardappelgratin
Een heerlijk dagschotel: varkenshaasje op een bedje van spinazie met aardappelgratin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje op een bedje van spinazie met aardappelgratin te bereiden
Aardappelen in dunne schijven snijden niet wassen.
Melk en room aan de kook brengen, kruiden, neem van het vuur en roer er de kaas onder.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg deze met de aardappelschijfjes giet het roommengsel erover.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat +/- 1 uur garen.
Neem een ronde uitsteekvorm en duw van de gratin 4 mooie torentjes.
Zet deze op een bakplaat met bakpapier, verwijder de vorm en zet onder de grill laat deze mooi kleuren.
Varkenshaasje rosé aanbakken en evenzeer kruiden.
Spinazie gaar stoven en zeer fijn hakken deze kruiden en roer er 100 gr kaas onder.
Dresseer alles zeer warm op bord en bestrooi met kaas.
Melk en room aan de kook brengen, kruiden, neem van het vuur en roer er de kaas onder.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg deze met de aardappelschijfjes giet het roommengsel erover.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat +/- 1 uur garen.
Neem een ronde uitsteekvorm en duw van de gratin 4 mooie torentjes.
Zet deze op een bakplaat met bakpapier, verwijder de vorm en zet onder de grill laat deze mooi kleuren.
Varkenshaasje rosé aanbakken en evenzeer kruiden.
Spinazie gaar stoven en zeer fijn hakken deze kruiden en roer er 100 gr kaas onder.
Dresseer alles zeer warm op bord en bestrooi met kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.