KookJij

Biefstuk Stroganoff

Een heerlijk recept voor Biefstuk Stroganoff
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: http://www.paninhetland.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk Stroganoff te bereiden

Laat de boter smelten en lichtbruin worden. Fruit hierin de zeer fijn gesneden ui tot die begint te kleuren. Voeg de fijngesneden champignons en tomaten toe. Bak deze mee.
Zet het vuur laag en voeg de paprikapoeder en een beetje peper toe. Giet de koude, op smaak gebrachte bouillon al roerend in de pan en zet het vuur wat hoger (zo krijg je een gladde saus). Doe er desgewenst een teentje fijngesneden verse knoflook bij.

Maak de saus af door toevoeging van een borrelglaasje wodka en een eierdopje creme fraîche. Verwarm de saus al roerend, maar laat deze niet meer koken.

Laat de boter smelten en lichtbruin worden. Zorg dat de pan goed heet is. Bak de biefstuk aan twee kanten bruin, naar eigen keuze kan je de biefstuk doorbakken, medium of rauw klaarmaken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erwin

erwin zegt:
Het is een aparte vrouw, maar om Marijke Helwegen nou een biefstuk Stroganoff te noemen... :-)
slaatje

slaatje zegt:
Dit recept ga ik maken. Ik ben direct op de site gaan kijken, heel leuk, ik heb mij gelijk aangemeld voor de nieuwsbrief. :p