Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk Stroganoff
PT30M
Biefstuk Stroganoff
Een heerlijk recept voor Biefstuk Stroganoff
Recept van:
Pan in het Land
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://www.paninhetland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk Stroganoff te bereiden
Laat de boter smelten en lichtbruin worden. Fruit hierin de zeer fijn gesneden ui tot die begint te kleuren. Voeg de fijngesneden champignons en tomaten toe. Bak deze mee.
Zet het vuur laag en voeg de paprikapoeder en een beetje peper toe. Giet de koude, op smaak gebrachte bouillon al roerend in de pan en zet het vuur wat hoger (zo krijg je een gladde saus). Doe er desgewenst een teentje fijngesneden verse knoflook bij.
Maak de saus af door toevoeging van een borrelglaasje wodka en een eierdopje creme fraîche. Verwarm de saus al roerend, maar laat deze niet meer koken.
Laat de boter smelten en lichtbruin worden. Zorg dat de pan goed heet is. Bak de biefstuk aan twee kanten bruin, naar eigen keuze kan je de biefstuk doorbakken, medium of rauw klaarmaken.
Zet het vuur laag en voeg de paprikapoeder en een beetje peper toe. Giet de koude, op smaak gebrachte bouillon al roerend in de pan en zet het vuur wat hoger (zo krijg je een gladde saus). Doe er desgewenst een teentje fijngesneden verse knoflook bij.
Maak de saus af door toevoeging van een borrelglaasje wodka en een eierdopje creme fraîche. Verwarm de saus al roerend, maar laat deze niet meer koken.
Laat de boter smelten en lichtbruin worden. Zorg dat de pan goed heet is. Bak de biefstuk aan twee kanten bruin, naar eigen keuze kan je de biefstuk doorbakken, medium of rauw klaarmaken.
erwin zegt: