DIEN OP :
-Doe noedels in voorverwarmde kommen/diepe borden en verdeel daarover de bouillon met inhoud. Verdeel de plakjes vlees hierover en bestrooi met vers gehakte koriander en een lepeltje serundeng.
Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk Thai-Thai
PT100M
Biefstuk Thai-Thai
Een heerlijk biefstuk thai-thai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk Thai-Thai te bereiden
1).Maak een mengsel van de ketjap, vissaus, suiker en peper. Leg het vlees daarin een 1/2 uur op de ene zijde en een 1/2 uur op de andere zijde.
2).Ondertussen: Verhit in een pan met dikke bodem de rijstolie en fruit daarin aan de ui, knoflook en wortel, tot de wortel zacht is en de uien lichtbruin. Voeg dan toe de gember, currypasta, evt.de vissaus en de kippenbouillon. Roer goed door en voeg het limoensap toe naar smaak. Laat doorsudderen op heel zacht vuur.
3).Zet een anti-anbakpan op het vuur en kwast die in met rijstolie en bak de biefstuk 3 minuten aan elke kant. Doe de biefstuk dan nog even in de oven (5 - 8 minuten). Laat ook nog eens 10 minuten rusten.
4).Bak in de anti-aanbakpan de lenteuitjes, prei en lombok beetgaar.
5).Kook de noedels beetgaar en doe die dan in de anti-aanbakpan bij de preiprut en roer dat goed om. Houd warm.
6).Snijd de biefstuk in de lengte doormidden in twee helften en snijd elke helft dwars op de draad in zeer dunne plakjes.
2).Ondertussen: Verhit in een pan met dikke bodem de rijstolie en fruit daarin aan de ui, knoflook en wortel, tot de wortel zacht is en de uien lichtbruin. Voeg dan toe de gember, currypasta, evt.de vissaus en de kippenbouillon. Roer goed door en voeg het limoensap toe naar smaak. Laat doorsudderen op heel zacht vuur.
3).Zet een anti-anbakpan op het vuur en kwast die in met rijstolie en bak de biefstuk 3 minuten aan elke kant. Doe de biefstuk dan nog even in de oven (5 - 8 minuten). Laat ook nog eens 10 minuten rusten.
4).Bak in de anti-aanbakpan de lenteuitjes, prei en lombok beetgaar.
5).Kook de noedels beetgaar en doe die dan in de anti-aanbakpan bij de preiprut en roer dat goed om. Houd warm.
6).Snijd de biefstuk in de lengte doormidden in twee helften en snijd elke helft dwars op de draad in zeer dunne plakjes.
onderdepannen zegt:
Overigens hebben ze bij de Liddl varkenshaasjes in de diepvries en die zijn mals!! Kan je wegzuigen. Verder bedankt voor dit heerlijke recept.;)