Recept
« Terug naar recepten
Bieten Salade uit Tunesie
PT60M
Bieten Salade uit Tunesie
Een heerlijk bieten salade uit tunesie recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bieten Salade uit Tunesie te bereiden
*Kook de bietjes gaar,laat afkoelen,schil,verdeel in blokjes
*Verdeel ui in 4-en en snij in dunne plakjes
*snipper de knoflook fijn
*Doe ui en knoflook in een zeef en giet het kokende water uit de ketel lanzaam over de uien en knoflook (maakt het wat zachter van smaak).
*Los de suiker en het zout op in de balsamico en het citroensap
*Klop de balsamico massa met de olie tot een homogeen
geheel (emulsie).
*Doe nu alle ingredienten goed door elkaar en zet koud weg
*Verdeel ui in 4-en en snij in dunne plakjes
*snipper de knoflook fijn
*Doe ui en knoflook in een zeef en giet het kokende water uit de ketel lanzaam over de uien en knoflook (maakt het wat zachter van smaak).
*Los de suiker en het zout op in de balsamico en het citroensap
*Klop de balsamico massa met de olie tot een homogeen
geheel (emulsie).
*Doe nu alle ingredienten goed door elkaar en zet koud weg