NOOT:
*Je kunt de risotto enige tijd warm houden door de pan met deksel er op in een oven te zetten op ca.60 °C.
Recept
« Terug naar recepten
Bietenrisotto
PT45M
Bietenrisotto
Een heerlijk bietenrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietenrisotto te bereiden
*Fruit de uien en knoflook aan in de pan met dikke bodem in de roomboter.
*Voeg dan de rijst toe en de tijm en roer tot alle rijstkorrels glanzen van de boter.
*Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
*Nu lepelsgewijs (kleine pollepel) de bouillon toevoegen en roeren tot het vocht bijna geheel is opgenomen, voordat een nieuwe lepel bouillon wordt toegevoegd en ga hiermee door tot alle bouillon is opgebruikt.
*We zijn nu ongeveer 20 minuten verder.
*De geweekte en fijngesneden porcini worden nu door de rijst geroerd, samen met het weekwater.
*Nu doen we de bietjes er bij en roeren goed door. Dan roeren we tweederde van de nootjes door de massa en de helft van de verkruimelde geitenkaas
OPDIENEN :
In voorverwarmde borden, bestrooid met de rest van de geitenkaas, nootjes en groen-haksel
*Voeg dan de rijst toe en de tijm en roer tot alle rijstkorrels glanzen van de boter.
*Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
*Nu lepelsgewijs (kleine pollepel) de bouillon toevoegen en roeren tot het vocht bijna geheel is opgenomen, voordat een nieuwe lepel bouillon wordt toegevoegd en ga hiermee door tot alle bouillon is opgebruikt.
*We zijn nu ongeveer 20 minuten verder.
*De geweekte en fijngesneden porcini worden nu door de rijst geroerd, samen met het weekwater.
*Nu doen we de bietjes er bij en roeren goed door. Dan roeren we tweederde van de nootjes door de massa en de helft van de verkruimelde geitenkaas
OPDIENEN :
In voorverwarmde borden, bestrooid met de rest van de geitenkaas, nootjes en groen-haksel
hansen zegt: