Recept
« Terug naar recepten
Bitterballetjes choucroute
PT30M
Bitterballetjes choucroute
Een heerlijk bitterballetjes choucroute recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterballetjes choucroute te bereiden
Vooraf de aardappelpuree maken Spekblokjes uitbakken en fijn verkruimelen. De gesnipperde ui met knoflook fruiten in het vet van de spekjes. Water en bloem loskloppen en met de puree mengen, zodat de puree redelijk stijf blijft. Op smaak brengen met zout en peper. De zuurkool lostrekken en heel fijn snijden. Vermengen met ui en spekblokjes. Dan het deegmengsel erdoor mengen. Het mengsel verdelen over verschillenden kommetjes. Gedeeltes van het mengsel afzonderlijk mengen met andere kruiden, zodat je bolletjes met verschillende smaken krijgt. Een frituurpan verhitten op 175 graden Celsius. Met een koffielepel balletjes vormen ter grootte van een bitterbal en deze goudbruin bakken in het frituurvet. Uit laten lekken op keukenpapier en eventueel warm houden in een oven van 50 graden. Maar koud zijn ze net zo lekker.