Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjes
PT60M
Bitterkoekjes
Een heerlijk bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjes te bereiden
Pel de gebroeide amandelen, droog ze en maal ze met 150 gr. suiker 2 maal door de blender of keukenmachine fijn.
Vermeng ze dan met de overige suiker en zoveel eiwit, tot een vrij slap deeg verkregen is.
Spuit door de boterspuit waarop een gladde trechter geplaatst is - op vetvrij papier dat op een bakblik ligt , ronde bolletjes.
Sla de bolletjes met een vochtige doek enigszins plat en bak ze in een tamelijk hete oven lichtbruin gaar ( ongeveer 30 min.)
Laat ze op het papier afkoelen, neem ze er voorzichtig af.
Vermeng ze dan met de overige suiker en zoveel eiwit, tot een vrij slap deeg verkregen is.
Spuit door de boterspuit waarop een gladde trechter geplaatst is - op vetvrij papier dat op een bakblik ligt , ronde bolletjes.
Sla de bolletjes met een vochtige doek enigszins plat en bak ze in een tamelijk hete oven lichtbruin gaar ( ongeveer 30 min.)
Laat ze op het papier afkoelen, neem ze er voorzichtig af.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Willemien uit Canada zegt:
mia7 zegt: