KookJij

Bitterkoekjes

Een heerlijk bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: . personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterkoekjes te bereiden

Pel de gebroeide amandelen, droog ze en maal ze met 150 gr. suiker 2 maal door de blender of keukenmachine fijn.
Vermeng ze dan met de overige suiker en zoveel eiwit, tot een vrij slap deeg verkregen is.
Spuit door de boterspuit waarop een gladde trechter geplaatst is - op vetvrij papier dat op een bakblik ligt , ronde bolletjes.
Sla de bolletjes met een vochtige doek enigszins plat en bak ze in een tamelijk hete oven lichtbruin gaar ( ongeveer 30 min.)
Laat ze op het papier afkoelen, neem ze er voorzichtig af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Vriendelijke groet, Mia.
mia7

mia7 zegt:
Om een nog betere smaak te krijgen Willemien ,is daar niets mis mee.Zelf doe ik het nooit,maar ik vindt het een goede TIP ! bedankt !!;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Mia, Als je de bitterkoekjes spijs maakt moet je het dan niet laten staan voor een aantal dagen??? Dat doe ik namelijk wel met amandelspijs maken dan is de smaak goed doorgetrokken. Ik hoop dat ik bittere amandelen of abrikozen pitten kan kopen hier gaat erin iedergeval naar zoeken bedankt. Groet Willemien;);)
mia7

mia7 zegt:
Nou Lennie,
ik denk het wel .
Banket winkel.
Groetjes Mia:)
Lennie

Lennie zegt:
Zou er niet nog ergens ouwel te koop zijn?