Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes
PT20M
Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes
Een heerlijk bitterkoekjespudding met boerenmeisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toetjesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes te bereiden
De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk glad roeren en al roerend bij de melk voegen. Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden Celsius en het mengsel laten binden. De melk mag niet gaan koken! De vla lobbig laten worden.
- Sla de slagroom halfstijf, bewaar een klein deel om te garneren spatel de rest door de vla. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa in de vormpjes overdoen.
- De pudding in de koelkast op laten stijven.
- De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen.
- De sinaasappel uitpersen. De sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen.
- Met slagroom en muntblaadjes garneren
- Sla de slagroom halfstijf, bewaar een klein deel om te garneren spatel de rest door de vla. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa in de vormpjes overdoen.
- De pudding in de koelkast op laten stijven.
- De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen.
- De sinaasappel uitpersen. De sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen.
- Met slagroom en muntblaadjes garneren