Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjesvla of pudding
PT25M
Bitterkoekjesvla of pudding
Een heerlijk bitterkoekjesvla of pudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ton kloppenburg
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5/6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjesvla of pudding te bereiden
2 uren vooraf:
-knip bitterkoekjes in stukjes en laat ze weken in de rum, evt. met wat gewelde rozijnen(afdekken bij kamertemp.)
............
-schenk vla/pudding in vuurvaste schaal en op laag pitje verwarmen (niet koken) en af en toe kloppen met garde
-gesmolten roomboter erdoorheen en 3/4 van de koffie en 2 eetl.choc.korrels/vlokken
-geweekte stukjes bitterkoekjes erdoorheen scheppen
-als gewenste warmte is bereikt dan garneren met:
.rest choc.korrels/vlokken,slagroom,partjes fruit(b.v. manderijn-sinaasappel-kiwi of kersen o.i.d. en resterende 1/4 koffie overheen "druppelen"
-knip bitterkoekjes in stukjes en laat ze weken in de rum, evt. met wat gewelde rozijnen(afdekken bij kamertemp.)
............
-schenk vla/pudding in vuurvaste schaal en op laag pitje verwarmen (niet koken) en af en toe kloppen met garde
-gesmolten roomboter erdoorheen en 3/4 van de koffie en 2 eetl.choc.korrels/vlokken
-geweekte stukjes bitterkoekjes erdoorheen scheppen
-als gewenste warmte is bereikt dan garneren met:
.rest choc.korrels/vlokken,slagroom,partjes fruit(b.v. manderijn-sinaasappel-kiwi of kersen o.i.d. en resterende 1/4 koffie overheen "druppelen"