KookJij

Bladerdeeg gebakje rijkelijk gevuld op een bedje van wilde rijst

Een heerlijk bladerdeeg gebakje rijkelijk gevuld op een bedje van wilde rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeg gebakje rijkelijk gevuld op een bedje van wilde rijst te bereiden

Kook de rijst beetgaar.
Champignons in schijven snijden.
Paprika in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Kalkoen en spekblokjes krokant aanbakken in boter en goed kruiden, voeg de groenten en honing toe en laat deze beetgaar stoven.
Bladerdeeg bestrijken met de losgeklopte eimassa deze vullen met de groenten- vlees mengeling, vouw dicht en bestrijk met de losgeklopte eimassa.
Leg de gevulde bladerdeeg gebakjes op bakpapier in een oven schaal, bak deze +/ 20 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Rijst mengen met de overschot van de groenten-vleesmengeling. Dresseer op bord het bladerdeeg gebakje er boven op.
Serveer dit gerecht met een curry sausje deze te vinden op mijn recepten pagina.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je Rientje voor jou ook veel kookplezier in 2013 groetjes van ons 3tjes :);):p
rientje

rientje zegt:
Bedankt Hilde mmmmm lekker hoor;)Groetjes en veel kook plezier in 2013;)