KookJij

Bladerdeeggebak rijkelijk gevuld

Een heerlijk bladerdeeggebak rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeggebak rijkelijk gevuld te bereiden

Oven voorverwarmen op 180°C.
Rol het deeg uit en verdeel in twee, bestrijk met losgeklopt ei.
Champignons in schijven snijden, olijven in twee snijden de sjalotten fijn snijden.
Beleg het bladerdeeg met Parmaham, blijf een beetje van de rand voor het dicht vouwen. Beleg met de hierboven vermelde ingrediënten, de kazen en anjovis. Goed kruiden.
Vouw gedeeltelijk dicht en smeer nogmaals in met het eimengsel.
Bak deze ongeveer een 20 tal min. in de voorverwarmde oven.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Serveer met een pittig sausje en een salaatje naar keuze.
Sausje te vinden op mijn receptenpagina onder: Sausje pittig gekruid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hallo hilde, dit is wel een hapje voor mij, veel verschillende smaken. Vrnd grt. Hans :):)PS gebruik ook cajunkruiden, maar vind ze vrij overheersend, ben er voorzichtig mee. Heb wel gelezen dat er oorspronkelijk veel verschillende mixen zijn.:):)