Klik op foto om te vergroten.
Serveer met een pittig sausje en een salaatje naar keuze.
Sausje te vinden op mijn receptenpagina onder: Sausje pittig gekruid.
Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeggebak rijkelijk gevuld
PT30M
Bladerdeeggebak rijkelijk gevuld
Een heerlijk bladerdeeggebak rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeggebak rijkelijk gevuld te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
Rol het deeg uit en verdeel in twee, bestrijk met losgeklopt ei.
Champignons in schijven snijden, olijven in twee snijden de sjalotten fijn snijden.
Beleg het bladerdeeg met Parmaham, blijf een beetje van de rand voor het dicht vouwen. Beleg met de hierboven vermelde ingrediënten, de kazen en anjovis. Goed kruiden.
Vouw gedeeltelijk dicht en smeer nogmaals in met het eimengsel.
Bak deze ongeveer een 20 tal min. in de voorverwarmde oven.
Serveer zeer warm.
Rol het deeg uit en verdeel in twee, bestrijk met losgeklopt ei.
Champignons in schijven snijden, olijven in twee snijden de sjalotten fijn snijden.
Beleg het bladerdeeg met Parmaham, blijf een beetje van de rand voor het dicht vouwen. Beleg met de hierboven vermelde ingrediënten, de kazen en anjovis. Goed kruiden.
Vouw gedeeltelijk dicht en smeer nogmaals in met het eimengsel.
Bak deze ongeveer een 20 tal min. in de voorverwarmde oven.
Serveer zeer warm.
hns zegt: