Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeghapjes met serranoham
PT20M
Bladerdeeghapjes met serranoham
Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje
Bereiding
Hoe Bladerdeeghapjes met serranoham te bereiden
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!). Rol het deeg strak op en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de rolletjes in plakjes van 1 1/2 cm. en leg deze plat op een ingevet bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas. 10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bij de borrel of op een feestje. Je kunt ze helemaal voorbereiden en invriezen. Ga je ze gebruiken dan bevroren in de oven verwarmen (plm. 15 minuten in voorverwarmde oven). Maar koud zijn deze hapjes ook lekker.