Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeghartjes met rozijnencrème
PT50M
Bladerdeeghartjes met rozijnencrème
Een heerlijk bladerdeeghartjes met rozijnencrème recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeghartjes met rozijnencrème te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg ontdooien en steek uit elk plakje met een koekjesvorm vier hartjes. Leg de hartjes op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de bladerdeeghartjes uit de oven op een taartrooster afkoelen. Breng intussen de rozijnen met de Amaretto aan de kook en verwarm ze zachtjes ca. 5 minuten tot de rozijnen het vocht hebben op genomen. Laat de rozijnen afkoelen.
Bereiding:
Klop de slagroom stijf en spatel de vanillekwark erdoor. Schep ook de rozijnen erdoor.
Serveren:
Leg op vierborden elk twee hartjes. Schep de rozijnencrème erop en leg de overige hartjes erop. Strooi de suiker erover.
Bereiding:
Klop de slagroom stijf en spatel de vanillekwark erdoor. Schep ook de rozijnen erdoor.
Serveren:
Leg op vierborden elk twee hartjes. Schep de rozijnencrème erop en leg de overige hartjes erop. Strooi de suiker erover.