Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop
PT40M
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop
Een heerlijk bladerdeegjes met geitenkaas, appels en luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop te bereiden
Oven voor verwarmen op th. 6 – 180°C.
Leg de deeglapjes, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat.
Bestrijk met Luikse siroop, maar laat de randen vrij.
Pers het sap uit de halve citroen en doe het in een schotel.
Schil de appels en snij in blokjes, meng onder het citroensap.
Verdeel de blokjes over de deeglapjes.
Snij de kaasjes horizontaal in twee en leg ze met de snijkant naar onder op de appels.
Kruid met een beetje peper.
Klop het ei los met een vork en strijk er de randen van de taartjes mee in (met een borsteltje).
Bak goudbruin in 15 à 20 min. in de oven.
Eet de taartjes warm met een slaatje.
Leg de deeglapjes, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat.
Bestrijk met Luikse siroop, maar laat de randen vrij.
Pers het sap uit de halve citroen en doe het in een schotel.
Schil de appels en snij in blokjes, meng onder het citroensap.
Verdeel de blokjes over de deeglapjes.
Snij de kaasjes horizontaal in twee en leg ze met de snijkant naar onder op de appels.
Kruid met een beetje peper.
Klop het ei los met een vork en strijk er de randen van de taartjes mee in (met een borsteltje).
Bak goudbruin in 15 à 20 min. in de oven.
Eet de taartjes warm met een slaatje.