Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegpakketjes
PT20M
Bladerdeegpakketjes
Een heerlijk bladerdeegpakketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dia Hendriks
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegpakketjes te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien,
snijd de ui heel erg fijn en hak de kaas in kleine stukjes.
Meng het eigeel met het eiwit,
snijd het bladerdeeg in vieren.
Leg op elk vierkantje een beetje ui en kaas
bestrooi met een beetje zwarte peper.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk de 4 punten stevig tegen elkaar aan.
Besmeer de pakketjes met wat van het ei en bestrooi het nog met wat kaas.
Leg de pakketjes op de bakplaat of in een ovenschaal
laat ze in 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden mooi bruin worden.
Laat de hapjes even afkoelen en klaar zijn ze.
snijd de ui heel erg fijn en hak de kaas in kleine stukjes.
Meng het eigeel met het eiwit,
snijd het bladerdeeg in vieren.
Leg op elk vierkantje een beetje ui en kaas
bestrooi met een beetje zwarte peper.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk de 4 punten stevig tegen elkaar aan.
Besmeer de pakketjes met wat van het ei en bestrooi het nog met wat kaas.
Leg de pakketjes op de bakplaat of in een ovenschaal
laat ze in 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden mooi bruin worden.
Laat de hapjes even afkoelen en klaar zijn ze.